måndag, maj 12, 2008

kidda's fatboy bouillabaisse

ojojoj, ikväll blir det finmat. fisksoppa eller bouillabaisse som man kallar det ibland. snälla, testa det här receptet, det är fantastiskt! du kommer kyssa mina fötter när du smakat på den. en av mina favoriträtter faktiskt.

bouillabaisse 6 portioner

2 msk smör
1 röd och en grön paprika
1/3 purjolök
1 fänkål
1 burk krossade tomater
2 pressade vitlöksklyftor
½ msk timjan
1 pkt saffran
½ msk dragon
½ msk curry
½ msk paprikapulver
½ tsk cayennepeppar (kan uteslutas)
3 lagerblad
1,3 liter fiskbuljong
3 dl vispgrädde
2 dl vitt vin
1 msk mjöl
200 g skalade räkor
300 g fiskfilé (INTE TORSK!)

1. hacka paprika, purjo och fänkål i ganska stora bitar och fräs det i hälften av smöret några minuter.
2. tillsätt krossade tomater, kryddor, vin och vitlök.
3. häll i fiskbuljong och koka i minst 15 minuter, gärna längre så du får mer smak på soppan.
4. blanda smör och mjöl och red soppan.
5. tillsätt till sist grädde och fisk och koka tills fisken är färdig.

servera med aioli och räkor och gärna ett gott bröd.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad har du för fisk i? Ska jäkla göra denna nån dag i veckan.

jessica sa...

lax och sej brukar jag ha, men man kan nog ta den fick man gillar bäst.

Anonym sa...

jag har också en matlåda tills i morgon!