originalreceptet på kikärtsgryta 4 pers.
1 hackad gul lök
1 krossad vitlöksklyfta
2 tomater skurna i bitar
200 g spenat, hela blad, färska
2 tsk gurkmeja
4 dl kokta kikärter
2 dl kokosmjölk
salt och peppar
mitt recept:
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
2 tomater skurna i bitar
150 g färsk blandspenat
½ pkt quornbitar
2 tsk gurkmeja
1 burk kokta kikärtor el. motsvarande mängd hemkokta.
1 burk kokosmjölk
1 buljongtärning
ev. salt och peppar
samma tillvägagångssätt på båda recepten som kommer här:
hetta upp olja i en gryta (jag körde stor stekpanna) och fräs lök och vitlök några minuter under omrörning. tillsätt tomater, spenat, (quorn) och gurkmeja, rör om. häll av spadet på kikärtorna. lägg dom i grytan, häll över kokosmjölken (och buljongtärning)och låt koka i ca 10 minuter. smaka av med salt och peppar.
servera grytan tillsammans med basmatiris och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar