torsdag, maj 29, 2008

soup of the day.

karriärsbröd, ja vad ska jag säga. hade ingen aning vad det innehöll men det var ett sött bröd med russin i. det var gott, det var mer än gott men jag försöker hålla mig ifrån sött bröd så mycket jag kan, men en skiva ost på karriärsbröd. yummie.

här kommer iallafall recept på soppan, skitenkelt och nyttigt. återkommer med bild.

potatis- och löksoppa 4 port.

1 gul lök
1 purjolök
ca. 1 kilo mjölig potatis
2 buljontärningar
ca. 1 liter vatten
vitpeppar
ev. salt

hacka lök och purjolök i ganska stora bitar och fräs den lite lätt i en gryta. skala och dela potatisen i mindre bitar och låt det fräsa med en stund. tillsätt vatten (kan eventuellt behövas mer vatten eller mindre beroende på vilken tjocklek du vill ha på soppan) och buljongtärningar. koka upp och låt det sen koka tills potatisen är mjuk, minst 15 minuter, gärna längre. när potatisen är mjuk så ta en mixerstav och mixa den lite lätt, låt det vara bitar av potatis kvar så du får lite tuggmotstånd. servera med ett gott bröd och om du gillar vitlök så är aioli till jättegott. du kan även tillsätta vitlök i soppan tillsammans med den andra löken, ta 1-2 stycken.

1 kommentar:

Unknown sa...

Ska verkligen prova din soppa någon dag, får se om den går hem hos den bortskämde R. Ha ha