söndag, januari 11, 2009

lemonsalad.


citrussallad med saffranshalloumi

portioner: 8-10

200 g halloumiost
2 blodgrape
2 apelsiner
1/2 gul lök
ca 70 g blandad sallad
2 msk olivolja
1/2 paket saffran (1/4 g)
flingsalt

1. skala frukten med vass kniv och skär dem i hinnfria klyftor. skala och skiva löken tunt.
2. blanda salladen med frukt, lök och 1/2 tsk flingsalt. lägg salladen i portionsskålar eller på ett stort fat.
3. skär osten i 8–10 skivor. stek dem hastigt på båda sidor utan fett i en stekpanna. skär dem i mindre bitar.
4. blanda olja och saffran. vänd runt ostbitarna i detta. lägg osten ovanpå salladen.


den här rätten lagade jag till på nyårsafton som förrätt och det var hur gott som helst, du kan även använda andra typer av citrusfrukter t.ex. blodapelsin. om någon har problem med halloumiosten så använd dig av fetaost istället, men då ska du såklart inte steka den, utan bara doppa i saffransoljan.

Inga kommentarer: